Olga Belle

Natuurgeneeskundige
Natuurvoedingsdeskundige


lid van NWP en RBCZ
vergoeding uit aanvullende
zorgverzekering

06-48150184
info@natuurgeneeskundige
wageningen.nl
www.natuurgeneeskundige
wageningen.nl

Dieetadvies

Waarom kan het toch zo moeilijk zijn om af te vallen? Voor een deel omdat de meeste diëten geen permanente oplossing zijn, waardoor je uiteindelijk gemakkelijk weer terugvalt in oude gewoontes. Voor een deel omdat veel voeding die als “gezond” aangeprezen wordt, op het eerste gezicht niet eerlijk is over de samenstelling, waardoor het lastig uitvogelen is hoe je gezond kunt eten. Maar ook voor een deel omdat te veel of ongezond eten een gewoonte voor je kan zijn, die erg lastig te veranderen is. Soms liggen hier emotionele gebeurtenissen aan ten grondslag, maar wat ook vaak meespeelt is dat veel “dikmakende” voeding als een soort drugs werkt: het kan verslavend zijn hier van te blijven nemen.
In de praktijk begeleid ik mensen om af te vallen, door voedingsadvies op maat te geven, met kruiden de spijsvertering optimaal te laten werken (en in sommige gevallen ook kruiden te geven die hongerstillend werken) en eventuele emotionele disbalansen te herstellen. Uitgangspunt is dat je nooit hoeft te “hongeren”: als je te weinig eet, gaat je lichaam alles wat je wel eet zo optimaal mogelijk opnemen. Zodra je weer meer gaat eten (en dat moment komt onherroepelijk, want geen enkel gezond persoon houdt het vol om een leven lang honger te lijden), kom je des te harder weer aan. Dit is het jojo-effect in een notendop.
Wat je wel voor dieet krijgt, is een volwaardige, lekkere voeding, die zo goed mogelijk past bij jouw constitutie, met een persoonlijke begeleiding erbij.webdesign www.webweefster.nl©2011