Olga Belle

Natuurgeneeskundige
Natuurvoedingsdeskundige


lid van NWP en RBCZ
vergoeding uit aanvullende
zorgverzekering

06-48150184
info@natuurgeneeskundige
wageningen.nl
www.natuurgeneeskundige
wageningen.nl

Gezond afvallen

Waarom kan het toch zo moeilijk zijn om af te vallen? Voor een deel omdat de meeste diëten geen permanente oplossing zijn, waardoor je uiteindelijk gemakkelijk weer terugvalt in oude gewoontes. Voor een deel omdat veel voeding die als “gezond” aangeprezen wordt, op het eerste gezicht niet eerlijk is over de samenstelling, waardoor het lastig uitvogelen is hoe je gezond kunt eten. Maar ook voor een deel omdat te veel of ongezond eten een gewoonte voor je kan zijn, die erg lastig te veranderen is. Bovendien is veel “dikmakende” voeding erg aantrekkelijk qua smaak en overal aanwezig.
In de praktijk begeleid ik mensen om af te vallen, door voedingsadvies op maat te geven. Hierbij kunnen ook leefadviezen en kruiden ingezet worden om de spijsvertering optimaal te laten werken en/of trek te verminderen en eventuele emotionele mechanismes die meespelen te ondersteunen.
Uitgangspunt is dat je nooit hoeft te “hongeren”: als je te weinig eet, gaat je lichaam alles wat je wel eet zo optimaal mogelijk opnemen. Zodra je weer meer gaat eten (en dat moment komt onherroepelijk), kom je des te harder weer aan. Dit is het jojo-effect in een notendop.
Wat je wel voor dieet krijgt, is een volwaardige, lekkere voeding, die zo goed mogelijk past bij jouw metabolisme, met een persoonlijke begeleiding erbij.webdesign www.webweefster.nl©2011